Inspirationen

I de seneste år, hvor Innovest er skudt op i landskabet, er der nogle, som både i aviser og på Facebook har spurgt ”hvad tænker de på?” Her kommer svaret: Arkitekt og idémanden Bo Christensen har især tænkt på Skjern Å! Når en bygning som Innovest skal tegnes kræver det, at man både tænker på, hvordan den skal tage sig ud i landskabet, og hvordan den skal bruges og indrettes. Eksempelvis havde Ringkøbing- Skjern Forsyning et ønske om at samle deres medarbejdere og materiel i ét hus, hvilket stiller krav om både kontorfaciliteter, værksted og lager. Samtidig ønskede arkitekt Bo Christensen som sammen med Årstiderne Arkitekter står bag arkitekturen at skabe en bygning, som var utraditionel, fordi det giver mulighed for at bygningen kan udvides og bruges fleksibelt.

- Hvis man bygger en traditionel bygning, har man allerede en forudfattet forståelse af, hvordan den skal se ud. Ved at arbejde med en organisk form på bygningen har vi brudt de forestillinger, og det giver mulighed for, at vi senere kan bygge videre på den, uden det kommer til at se ufærdigt eller klodset ud, siger arkitekt Bo Christensen, som også havde andre ideer med den runde form. - Skjern Å har haft en enorm betydning for dette område i umindelige tider. I disse år er den ved at finde tilbage til sit oprindelige snoede forløb, og det gav inspirationen til at arbejde med de runde former. Her i Ringkøbing-Skjern Kommune har vi masser af natur, og det ville jeg gerne have, at bygningen skulle afspejle. Vi har derfor arbejdet med en tanke om, at bygningen ligesom vokser op af naturen, som bliver vist ved at græsset følger med op på taget.

Alle er en del af helheden

Udover at skabe en associationer til naturen, så har Bo Christensen og hans samarbejdspartnere også haft et ønske om en bygning, som skaber en nærhed mellem alle de mennesker, der arbejder i bygningen.

- Cirklen giver mulighed for, at man kan se de mennesker, der arbejder andre steder i bygningen. Dem, som arbejder på kontorerne, kan se dem, der arbejder ude og håndterer materiel, og omvendt. Arbejder man sent om aftenen, kan man se lys andre steder i bygningen, så man ved, at man ikke er den eneste, forklarer Bo Christensen.

Skaber rammerne for innovation

Åbenhed, nærhed og synergi er nogle af de processer, som gerne skal fremmes i bygningen, så Skjern får et innovativt og spændende miljø. Det er mere end ti år siden arkitekt Bo Christensen fik en idé om, at Skjern skulle have et samlingssted for uddannelse, innovation, iværksættere og erhvervsliv. I dag er drømmen blevet til virkelighed.

- At gennemføre et projekt som dette kræver, at bygherre er ambitiøs og modig, og det har de været i dette tilfælde. Eksempelvis har arbejdet med DGNB betydet, at vi har været nødt til at tænke alle vores valg igennem, men på mange måder er det bare sund fornuft sat på skema, siger Bo Christensen, som håber, at alle borgere og virksomheder i Skjern vil tage Innovest til sig. - Jeg har valgt de varme og orange farver for netop at signalere, at her er alle velkomne. Sort, grå og blå farver virker kolde og afvisende, mens de varme farver inviterer os indenfor. Det håber jeg også man vil opleve, når man nu kan se bygningen færdig.