Grib det gode liv

Grib det gode liv

Foredragsholder: Albert Gjedde

Med stress og jag haster vi afsted i vores egen lille verden. Med hovedet begravet i telefonen og tankerne beskæftiget med fortidens fejltrin og fremtidens bekymringer. Men er der en vej til et mere enkelt liv? Et liv med fokus på nærvær og samvær. Et liv, hvor vi sænker farten, vender udviklingsræset ryggen og i stedet mærker verden og er til stede i nuet, til gavn for os selv og for dem, vi omgiver os med.

Albert Gjedde henviser i sit oplæg til to måder at forstå hjernen på, den bevægende hjerne og den bevægelige hjerne.

Den bevægende hjerne er aktiv og har evnen til ”indefra” at bevæge os og vores krop, så vi lystrer de ønsker, der opstår, når mennesker ”dagdrømmer” om, hvor vi skal bevæge hos hen i fremtiden: for eksempel, hvor og hvorfor vi skal tage bestemte steder hen, og hvad vi skal gøre for at sikre en hensigtsmæssig fremtid.

Den bevægelige hjerne er derimod passiv og den er derfor afhængig af vores følelser og emotioner, og hvordan vi reagerer, når vi påvirkes ”udefra”. De to måder, som hjernen virker på, er i høj grad kommet i centrum i disse tider, hvor mange mennesker oplever en konflikt mellem hjernens påvirkninger indefra og udefra, det sidste ikke mindst af sociale medier.

Albert Gjedde vil diskutere, hvordan vi håndterer de to udfordringer

Pris: Online-billet 75 kr. / Køb i døren 100 kr.

Billetten købes her